Narodna knjiga

Porodične stvari

Rohinton Mistri
PORODIČNE STVARI

Porodične stvari je ujedno roman o porodičnoj drami i pažljivo posmatranom modernom Bombaju u svoj njegovoj vitalnosti i korupciji. Sedamdesetdevetogodišnjak, Nariman Vakil, koji već pati od Parkinsona,lomi zglob i postaje potpuno zavistan od svoje porodice. Njegovi pastorci žive u velikom stanu (neprikladno nazvanim Chateau Felicity), ali su isuviše gadljivi i smatraju nedostojnim sebe da pomažu fizičkim potrebama starca.

Nariman sada mora da se obrati svojoj ćerki, Roksani, njenom mužu Jezadu, i njihovim dvoje sinova, koji svi žive u malom, krcatom domu. Njihova odluka neće testirati samo njihove materijalnhe resurse nego i, u iznenađujućim načinima, svu njihovu toleranciju, saosećanje, integritet i veru.

Porodične stvari je roman o porodičnim vrednostima i o ljubavi: o političkoj i o ličnoj korupciji; o tome kako istina večno živi u sećanju. U isto vreme intimna i sveobuhvatna, komična, tragična, knjiga predstavlja pravu duboku sagu, kaleidoskopski prikaz ljudskih domova i njihovih srca.

Obraćajući veliku pažnju na jezik, na strukturu i na detalje, Mistri piše na način koji podseća na velike pisce 19. veka, poput Tolstoja i Tagorea...
Njegova najveća snaga je u nežnim, ali nimalo sentimentalnim opisima ljudskog srca, punog čežnje i nesavršenosti.

Br. str: 514 – Povez: tvrd – Format: 145x205mm
Cena:
784,00 Дин.

Kontaktirajte nas

Beograd - knjižare       

Kralja Milana 58                               Cetinjska 6

Tel. 065 5275924                         Tel. 065 527 59 24

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.