Narodna knjiga

Katalog

Prelistajte nas katalog online!

 

icon BESPLATNA DOSTAVA
ZA NARUDŽBINE PREKO 2000.00 RSD 

Cena poštarine 320.00 din.

 

icon PORUČITE NA 065 5275924
PLAĆANJE POUZEĆEM

 

Porodične stvari

Rohinton Mistri
PORODIČNE STVARI

Porodične stvari je ujedno roman o porodičnoj drami i pažljivo posmatranom modernom Bombaju u svoj njegovoj vitalnosti i korupciji. Sedamdesetdevetogodišnjak, Nariman Vakil, koji već pati od Parkinsona,lomi zglob i postaje potpuno zavistan od svoje porodice. Njegovi pastorci žive u velikom stanu (neprikladno nazvanim Chateau Felicity), ali su isuviše gadljivi i smatraju nedostojnim sebe da pomažu fizičkim potrebama starca.

Nariman sada mora da se obrati svojoj ćerki, Roksani, njenom mužu Jezadu, i njihovim dvoje sinova, koji svi žive u malom, krcatom domu. Njihova odluka neće testirati samo njihove materijalnhe resurse nego i, u iznenađujućim načinima, svu njihovu toleranciju, saosećanje, integritet i veru.

Porodične stvari je roman o porodičnim vrednostima i o ljubavi: o političkoj i o ličnoj korupciji; o tome kako istina večno živi u sećanju. U isto vreme intimna i sveobuhvatna, komična, tragična, knjiga predstavlja pravu duboku sagu, kaleidoskopski prikaz ljudskih domova i njihovih srca.

Obraćajući veliku pažnju na jezik, na strukturu i na detalje, Mistri piše na način koji podseća na velike pisce 19. veka, poput Tolstoja i Tagorea...
Njegova najveća snaga je u nežnim, ali nimalo sentimentalnim opisima ljudskog srca, punog čežnje i nesavršenosti.

Br. str: 514 – Povez: tvrd – Format: 145x205mm
Cena:
784,00 Дин.

Kontaktirajte nas

Beograd - knjižare       

Kralja Milana 58                               Cetinjska 6

Tel. 065 5275924                         Tel. 065 527 59 24

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.